Hoppa till textinnehållet

Hållbart sparande

Young friends enjoying summer at harbour against sky on sunny day.

Genom att välja ett hållbart sparande kan du göra skillnad. Vi erbjuder flera olika sätt att spara hållbart. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt. För dig som vill spara och samtidigt bidra till en hållbar framtid finns flera alternativ.

Välj hur du vill spara

Spara hållbart i fonder

Swedbank Robur erbjuder ett flertal fonder med ett fördjupat hållbarhetsarbete där det ställs höga krav på vilka företag fonderna investerar i.

Spara med hjärtat

Med Humanfond skänker du 2 procent av ditt sparande per år till den ideella organisation du valt. Vi bjuder på fondavgiften.

Lär dig mer

Swedbank Roburs policy för ansvarsfulla investeringar är grunden i hållbarhetsarbetet och omfattar alla Swedbank Roburs fonder.

Riskinformation

Vi vill påminna om att historisk avkastning inte garanterar avkastning i framtiden. Värdet på fonder kan både minska och öka och det är inte säkert att du får tillbaka alla pengar som du har satt in. En fond med riskklass 6-7 kan på grund av sin sammansättning och använda förvaltningsmetoder minska och öka kraftigt i värde. Du hittar faktablad, informationsbroschyr och fondbestämmelser under respektive fond på swedbank.se/fondlista eller hos din återförsäljare.