Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Obehöriga betaltransaktioner – så reklamerar du

Har du upptäckt obehöriga betaltransaktioner på ditt konto som har gjorts utan ditt medgivande kan du göra en reklamation. Kontakta oss snarast för att spärra dina personliga behörighetsfunktioner.

Mother and child using a laptop together in their living room

Om du upptäckt obehöriga betaltransaktioner på ditt konto och vill reklamera dessa är det viktigt att du gör det så fort som möjligt efter upptäckten. För att vi ska kunna bedöma reklamationen behöver du beskriva händelsen så utförligt som möjligt. Du behöver även kontakta polisen och göra en polisanmälan.
Anmäl brott eller förlust (polisen.se)

Exempel på betaltransaktioner
Betaltransaktioner är exempelvis betalningar via Swish, överföringar via internetbanken, PlusGiro-Bankgiro eller internationella betalningar.

Så här reklamerar du en obehörig betaltransaktion

För att reklamera en obehörig betaltransaktion ringer du Kundcenter på
0430-735 00 eller så kontaktar du ditt lokala bankkontor. Vid en reklamation är det viktigt att du noggrant fyller i reklamationsblanketten och anger relevant information. Tänk på att en utförlig beskrivning och detaljer om vad som hänt hjälper oss i utredningen. Det innebär att vi fortare kan lämna besked om bedömningen av reklamationen.

I din reklamation behöver du även bifoga en kopia på polisanmälan.

Har din säkerhetsdosa eller mobil blivit stulen?

Om din säkerhetsdosa eller mobil har blivit stulen eller förkommen kontakta Kundcenter så fort du upptäcker förlust genom att ringa 0430-735 00 för att säkerhetsställa att säkerhetsdosan eller BankID spärras.

Bli svårlurad

Vi har gått ihop med Sveriges banker för att sprida kunskap om hur bedragare kan agera – och hur du kan skydda dig. Få tips och lär dig mer om vad du kan göra om du har blivit lurad.

Logotyp för kampanjen Svårlurad

Skydda dig mot bedrägerier

Här kan du läsa mer om olika sorters bedrägerier och hur du skyddar dig mot dessa.