Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Bättre Affärer: Skog och lantbruk – mars 2024

Bättre Affärer Skog och lantbruk kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är verksam inom de gröna näringarna.

Deklarationstips

Dags för deklaration? Här får du som företagare tips och råd hur du ska gå tillväga och viktiga hålldatum. Lycka till!

Woman renovating her apartment
Male farmer using the app

Håll koll på likviditeten

Efter ett minst sagt utmanande odlingsår är det många i branschen som känner oro. David Kästel, lantbruksspecialist på Swedbank, är väl medveten om de stora utmaningar som många lantbruksföretag står inför och säger så här:

– Vi finns här och kommer att göra vad vi kan för att hjälpa dem som får det tufft. Och jag vill verkligen uppmana er som anar att likviditetsproblem är på väg att inte vänta med att prata med oss. Ring direkt.

Skippa dina kvitton – de nya reglera kring bokföringen

Som företagare är du ansvarig för att bokföringen upprättas enligt gällande regler, men också att den sparas på rätt sätt. Här får du veta vad som gäller nu och hur det kan se ut efter halvårsskiftet.

Business woman on her way to a meeting
A farmer feeding his cows

Agrosfär – klimatberäkningar på gårdsnivå

Swedbank har ingått samarbete med Agronod för att stärka utvecklingen av svenska lantbruksdata. Genom deras verktyg Agrosfär, som mäter och rapporterar klimatavtryck, erbjuder vi lantbrukare ett effektivt och träffsäkert sätt att kvantifiera och rapportera gårdens klimatpåverkan.

Tips

Tidigare nummer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av Bättre Affärer: Skog och lantbruk.